2021-11-19-03-Bodor-Logo
Bodor H3000-serie
Allround lasersnijmachine
voor uw plaatmateriaal
Neem contact op

De Bodor H-serie lasersnijmachines voor plaatstaal zijn het toonbeeld van geavanceerde lasertechnologie en uitstekende prestaties. Vakmanschap, automatiseringsfuncties en veiligheidsmaatregelen zijn in onze P-serie nauwkeurig afgestemd om een ​​ongeëvenaarde snijervaring te bieden.

Verbetering

De toevoeging van een beschermkap die de dwarsbalk bedekt, vertegenwoordigt een significante verbetering op het gebied van veiligheid bij het gebruik van de apparatuur. Dit essentiële veiligheidskenmerk verzekert niet alleen de veiligheid van de operator tijdens het gebruik, maar beschermt ook de apparatuur zelf tegen mogelijke schade. Door een beschermende barrière te creëren tussen de operator en de bewegende delen van de machine, minimaliseert de dwarsbalkafdekking het risico op ongevallen en letsel.

Het lichtgewicht ontwerp van de beschermkap zorgt ervoor dat de bediening van de machine gemakkelijk blijft, zonder dat het gewicht van de kap de manoeuvreerbaarheid beïnvloedt. Tegelijkertijd garandeert de stabiele interne mechanische structuur van de machine, ondanks het lichte ontwerp van de kap, een snelle en betrouwbare werking.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de standaardversies van de machine zijn uitgerust met deze beschermkap, de niet-standaard versies met dwarsbalken van 4/5/6 meter mogelijk niet dezelfde bescherming bieden. In deze gevallen moeten gebruikers extra voorzichtig zijn en aanvullende veiligheidsmaatregelen treffen om de veiligheid van de bediening te waarborgen.

Al met al draagt de dwarsbalkafdekking significant bij aan een veiligere werkomgeving en verbetert het de operationele efficiëntie door de gemoedsrust van de operator te vergroten en de kans op ongelukken te minimaliseren.

TRACK OPBOUW

De track opbouw van de Bodor H-serie machine is ontworpen met de hoogste kwaliteit en duurzaamheid in gedachten. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van monoblocks gemaakt van constructiestaal, die een combinatie van eigenschappen bieden om de stabiliteit en nauwkeurigheid van de machine gedurende de levenscyclus te waarborgen:

1) Maximale Druksterkte en Hardheid

De monoblocks zijn vervaardigd uit constructiestaal met maximale druksterkte en hardheid. Dit zorgt voor een solide en stabiele basis voor de machine, waardoor de structurele integriteit wordt versterkt en vervorming wordt geminimaliseerd, zelfs onder zware belastingen.

2) Sterke Schokabsorptie en Slijtvastheid

De gebruikte constructiestaal biedt uitstekende schokabsorptie en slijtvastheid, wat essentieel is voor het behoud van de precisie van de machine, zelfs onder dynamische omstandigheden. Dit minimaliseert trillingen en resonanties, waardoor een soepele en nauwkeurige werking wordt gegarandeerd.

3) Lage Thermische Gevoeligheid

De monoblock-constructie heeft een lage thermische gevoeligheid, wat betekent dat het materiaal minder gevoelig is voor temperatuurveranderingen. Hierdoor blijft de geometrische nauwkeurigheid van de machine behouden, zelfs bij variërende omgevingscondities en langdurig gebruik.

4) Minimale Bed Gap Vermindering

Door nauwkeurige fabricagetechnieken en kwaliteitscontrole wordt de bed gap, het verschil tussen het bewegende en stationaire deel van de machine, tot een minimum beperkt. Dit draagt bij aan een consistente snijkwaliteit en voorkomt ongewenste afwijkingen in de productie.

5) Modulaire Opbouw met Paspennen

De monoblocks zijn opgedeeld in vaste lengtes en worden vervolgens via paspennen weer aan elkaar gekoppeld. Deze modulaire opbouw vergemakkelijkt het transport, de installatie en het onderhoud van de machine, terwijl de structurele integriteit behouden blijft.

Met deze robuuste en hoogwaardige track opbouw biedt de Bodor H-serie machine langdurige stabiliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, waardoor hij geschikt is voor zelfs de meest veeleisende plaatbewerkingsapplicaties.

Optioneel 3D bevel snijden

Het uitvoeren van 3D afschuinsneden, zoals X- en K-snijlijnen, met de Bodor H-serie machines opent een wereld van mogelijkheden voor geavanceerde plaatbewerking.

Hier is hoe het proces in zijn werk gaat:

1) Voorbereiding van het Ontwerp

Voordat het snijproces begint, moet het ontwerp worden voorbereid met behulp van geschikte CAD-software. In dit geval moeten de 3D afschuinsneden, zoals de X- en K-snijlijnen, nauwkeurig worden gemodelleerd in het ontwerpbestand.

2) Selectie van Parameters

Zodra het ontwerp klaar is, moeten de juiste snijparameters worden geselecteerd op de Bodor H-serie machine. Dit omvat instellingen zoals de snijsnelheid, vermogen van de laser, gasdruk en focuspositie, die allemaal moeten worden aangepast aan de specificaties van het materiaal en de gewenste snijkwaliteit.

3) 3D Snijproces

De Bodor H-serie machine is uitgerust met geavanceerde 3D snijtechnologie, waardoor het mogelijk is om complexe afschuinsneden met precisie uit te voeren. De machine maakt gebruik van een roterende snijkop en geavanceerde software-algoritmen om de laserstraal in de juiste hoek te positioneren en de gewenste 3D-contouren te volgen.

4) Nauwkeurige Controle

Tijdens het snijproces zorgt de Bodor H-serie machine voor nauwkeurige controle over de beweging van de snijkop en de intensiteit van de laserstraal. Dit resulteert in scherpe en nauwkeurige afschuinsneden, zelfs op complexe 3D-oppervlakken.

5) Inspectie en Nabewerking

Na voltooiing van de 3D afschuinsneden, moet het gesneden materiaal worden geïnspecteerd om te controleren op eventuele fouten of onvolkomenheden. Indien nodig kunnen nabewerkingstechnieken worden toegepast om de kwaliteit van de afschuinsneden verder te verbeteren.

Met de Bodor H-serie machine kunnen X- en K-snijlijnen met vertrouwen worden uitgevoerd, zelfs op complexe 3D-oppervlakken. Deze geavanceerde machines bieden precisie, betrouwbaarheid en efficiëntie, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor bedrijven die streven naar uitmuntendheid in plaatbewerking.

Intelligente restmateriaal
lay-out

Stel je voor dat je nooit meer ongebruikte materialen hebt. Met onze innovatieve H-serie wordt maximale materiaalbenutting eenvoudiger dan ooit tevoren.

 

Door simpelweg foto’s te maken van het restant materiaal met je mobiele telefoon en ze naar het besturingssysteem te uploaden, kan de H-serie zowel het positioneren als het nesten automatisch voltooien. Dit betekent dat zelfs de kleinste stukjes materiaal optimaal worden gebruikt, zonder verspilling.

 

Het resultaat? Een hoger benuttingspercentage en aanzienlijke kostenbesparingen. Profiteer van een efficiënter en economischer proces met de H-serie en verhoog uw productiviteit terwijl u geld bespaart.

 

Met de H-serie bent u niet alleen klaar voor de toekomst van fabricage, maar ook voor een duurzamere en kosteneffectieve benadering van uw productieproces.

Productinformatie

 

ModelH3000-24H3000-20H3000-16H3000-12
Working Area24500mm*3200mm20500mm*3200mm16500mm*3200mm12500mm*3200mm
Laser Output Power60000W / 30000W / 22000W / 12000W
Positioning accuracy±0.05mm/m
Repositioning accuracy±0.03mm
Max. linkage speed80m/min